Betül Bolat & Murat Mevlana Temel
Cenevre'den İstanbul'a 2.230,15 km de Genève à Istanbul

2020 | HKB | ACT v2.0

trk: Farklı zaman dilimlerinde tanışmak; Bizi birbirimize ne yakınlaştırıyor? Bizi birbirimizden ne ayrıştırıyor? Farklılıklarımız ve benzerliklerimiz; iletişimimizi kurmayı sağlayan temel unsurlar mı?

Bir dilden ayrılmış farklı iki toplulukla bilgisayarlarımızın önünde dertlerimizi anlamaya ve anlatmaya çalıştık. İletişimin bir oyununu kurduk. Zihnimizdeki kelimeleri nasıl telaffuz ediyoruz, dil yetimiz bizi birbirimize anlatmaya yeten tek şey mi? Onun anladığı benim anlattığımdan farklı olabilir, benim anladığım ise ondan farklı olabilir. Bu uzaklaşma farklı zaman dilimlerinde alternatif bir yakınlaşmayı deneyimlememizi sağlıyor.

fr: Se rencontrer dans des fuseaux horaires différents. Tenter de faire comprendre ce qui nous rapproche et ce qui nous sépare à un public scindé dans une barrière linguistique et planqué derrière nos écrans. Etablir des jeux dans nos façons de prononcer, nos manières de présenter. Comprendre que ce que je comprends peut être compris différemment de l’autre et inversement. Essayer un rapprochement dans une période ou la distance est importante.